Emil Marin Bošnjak, Hrvat iz Vancouvera u Kanadi, sin Slavonca Joze iz Orahovice i Poljičanke Zorke Jakovčić iz Naklica, svake godine provodi svoj godišnji odmor u Omišu obilazeći, dakako, zavičaje svojih pokojnih roditelja, napose majčina Poljica.

Svjedočeći tako lanjskom velikom požaru i nadljudskoj borbi vatrogasaca s vatrenom stihijom, odlučio je donirati vatrogasce Grada Omiša raznom vatrogasnom opremom u vrijednosti većoj od 60.000 kuna. Tako će pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Omiša, Kučića i Gata ubuduće još opremljeniji obavljati svoju službu zahvaljujući darežljivosti ovog poslovnog čovjeka iz svijeta mobilnih uređaja.

Primopredaja donirane opreme obavljena je u ponedjeljak 23. srpnja 2018. u Vatrogasnom domu u Omišu pri čemu su donatoru Emilu M. Bošnjaku zahvalnost izrazili omiški gradonačelnik Ivo Tomasović i zapovjednik DVD Omiš Višeslav Pešić.

„Dvostruko sam sretan zato što vjerujem da sam ovom donacijom barem malo olakšao posao ljudima koji se nesebično žrtvuju za druge, ali i zato što sam time ispunio davnašnju želju moje majke da pomognem našem kraju!“ – izjavio je na kraju dobri čovjek, Emil Marin Bošnjak.   

Facebook Komentari