Razuman čovjek teško može shvatiti da je samo zahvaljujući zakonskoj obavezi stavljanja na javni uvid Studije o utjecaju na okoliš državne ceste D8; dionica: čvor TTTS – čvor Stara Podstrana – čvor Krilo Jesenice – čvor Dugi Rat – most Cetina bilo moguće doći i do spoznaje o trasi izgradnje ove, za Poljičane i druge žitelje Poljica naročito, životno važne prometnice.

Zato smo i zamolili člana naše udruge gospodina Ivana Vulića, diplomiranog građevinskog inženjera prometnog (infrastrukturnog) smjera koji je svoj radni vijek proveo u planiranju i izgradnji prometnica i trajektnih luka u tvrtkama Hrvatske ceste d.o.o. i Hrvatske autoceste d.o.o. i koji desetljećima prati i komentira prometnu problematiku naših Poljica i cijele splitske anglomeracije pa i šire, da napiše stručan osvrt na predloženu trasu spomenute brze ceste kako bismo i mi laici mogli razabrati što nam se to nudi i pod kojim uvjetima.

Nakon što pročitate njegov stručni osvrt dostupan na priloženom linku, nemojte se prepustiti osjećaju nemoći i beznađa jer ako već ne možete mijenjati trasu zaobilaznice, mijenjajte njene ‘projektante’ tako da na prvim slijedećim izborima uskratite svoj glas onima koji zbog svoje sebičnosti, nestručnosti ili nesposobnosti troše našu budućnost.

Uz podsjetnik na javnu raspravu o uvodno spomenutoj Studiji koja će se održati u petak 14. 9. 2018. u 11.00 sati u prostorijama Općinske vijećnice u Podstrani te istoga dana u 14.00 sati u prostorijama Općinske vijećnice u Dugome Ratu, osvrt dipl. inž. građ. Ivana Vulića na trasu brze ceste čvor TTTS – čvor Stara Podstrana – čvor Krilo Jesenice – čvor Dugi Rat – most Cetina dostupan je na linku http://poljica.hr/wp-content/uploads/2018/09/Osvrt-in%C5%BE.-Ivana-Vuli%C4%87a-na-trasu-brze-ceste-TTTS-Omi%C5%A1.pdf a trasa brze ceste na linku http://poljica.hr/wp-content/uploads/2018/08/Trasa-zaobilaznice-Stobre%C4%8D-Omi%C5%A1-sa-svim-%C4%8Dvori%C5%A1tima.pdf

Osvrt inž. Ivana Vulića na trasu brze ceste TTTS – Omiš

 

Facebook Komentari