Službena stranica SZP
21312 Podstrana | Strožanačka cesta 20
091 544 33 03

Što je Zadruga MAGISTRA?

MAGISTRA je zadruga koja djeluje pri Savezu za Poljica čiji pojedini članovi su ujedno i njeni osnivači. MAGISTRA je osnovana 2007. kao zadruga za intelektualne usluge i prva je te zasad i jedina zadruga te vrste u Hrvatskoj.  

Zadruga je otvorena svima kojima je stalo do gospodarskog i društvenog prosperiteta Poljica i koji, naravno, prihvaćaju Pravila zadruge kao temeljni akt kojim članovi udruženi u Zadrugu uređuju svoje odnose te sva ostala prava i obaveze.

Zadruga za intelektualne usluge MAGISTRA – skraćeno: ZIU MAGISTRA –  registrirana je za čitav spektar djelatnosti koje su od strateškog značenja za gospodarski i društveni razvitak Poljica među kojima naročitu važnost ima razvoj društvenog (socijalnog) poduzetništva na području Poljica te brendiranje Poljica u statusu suvremene hrvatske povijesne regije.

Sukladno interesima svojih osnivača, ali prije svega interesima Poljica u cjelini, Zadruga MAGISTRA naročito će poticati razvoj destinacijskog menadžmenta u turizmu na području Poljica i turističko brendiranje Poljica, zatim razvoj i brendiranje tzv. Poljičke košarice proizvoda i usluga te razvoj autohtonih turističkih proizvoda, posredovanje u turizmu i stalne edukacije svih dionika u procesu brendiranja Poljica kao prepoznatljive turističke regije. 

Kako termin Magistra u slobodnom prijevodu s latinskog znači učiteljica, uvjereni smo da će Zadruga za intelektualne usluge MAGISTRA biti podjednako uspješna učiteljica u teoriji i u praksi.

Napomena: zainteresirane za članstvo u ZIU MAGISTRA molimo da kontaktiraju poslovnu tajnicu Zadruge i zatraže obrazac Pristupnice te druge potrebne obavijesti o uvjetima za članstvo u Zadruzi.  

Osnovni podaci o zadruzi:

Naziv: MAGISTRA, zadruga za intelektualne usluge

Skraćeni naziv: ZIU MAGISTRA

Sjedište: Podstrana, Strožanačka cesta 20 (u prizemlju hotela Split)

IBAN: HR66 2407 0001 1003 1555 2 (OTP banka)

Trenutačni broj članova: 10 (deset)

Kontakti:

Predjednik skupštine: Ante Mekinić (od 2017.) – mob: 091 544 33 03 / e-pošta: ante.mekinic@poljica.hr

Upravitelj: Zoran Mihanović (od 2017.) – mob: 095 847 75 54 / e-pošta: zoran.mihanovic@poljica.hr 

Poslovna tajnica: Ana Brničević (od 2017.) – mob: 099 277 27 71 / e-pošta: ana.brnicevic@gmail.com