Službena stranica SZP
21312 Podstrana | Strožanačka cesta 20
091 544 33 03
  • Što je Savez za Poljica?

Savez za Poljica je udruga građana sa sjedištem u Poljicima čije članove povezuje ljubav prema Poljicima te zajednička misija i vizija razvoja Poljica definirane temeljnim aktima Udruge i pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Savez za Poljica istovremeno je i oblik sporazuma o zajedničkoj suradnji svih onih kojima je dobrobit Poljica na srcu i/ili u poštenome interesu, kako to i sam naziv udruge sugerira.

  • Misija:

Misija Saveza za Poljica je nekadašnjoj Poljičkoj knežiji vratiti stari sjaj, a Poljičanima i svim ostalim žiteljima Poljica pružiti novu životnu i radnu perspektivu.

  • Vizija:

Vizija Saveza za Poljica je reafirmacija, ustroj i brendiranje Poljica kao suvremene hrvatske povijesne regije s ciljem očuvanja sveukupnog poljičkog identiteta i stvaranja pretpostavki za očuvanje prostorne i razvojne cjelovitosti Poljica u povijesnim granicama zapisanima u Poljičkom statutu.

  • Način djelovanja Saveza za Poljica:

Saveza za Poljica svoje djelovanje temelji na demokratskom dijalogu sa svim dionicima poljičkog civilnog društva (javni, privatni i građanski sektor) u cilju njihova umrežavanja u jedinstveni proces revitalizacije Poljica kroz društveno (socijalno) poduzetništvo u svrhu unaprijeđenja kvalitete življenja i održivog razvoja, uz puno uvažavanje sveukupnog poljičkog tradicijskog naslijeđa. Na taj način definiraju se i kriteriji za prepoznavanje inicijativa i/ili projekata koje će Savez za Poljica razvijati ili podupirati neovisno o nositeljima realizacije istih.

  • Moto:

(O)živimo baštinu da bismo od baštine i živili.

Savez za Poljica (sve za Poljica!)

 

  • Voditelji Inicijative za osnivanje Saveza za Poljica:

           Ante Mekinić, mob: 091 544 33 03, e-mail: ante.mekinic@poljica.hr

           Zoran Mihanović, mob: 095 847 75 54, e-mail: zoran.mihanovic@poljica.hr