Službena stranica SZP
21312 Podstrana | Strožanačka cesta 20
091 544 33 03

Poljičanke i Poljičani poštovani, poštovani žitelji i prijatelji Poljica, kolegice i kolege,

obilježavajući radno prvu obljetnicu pokretanja Inicijative za osnivanje saveza za Poljica, doživjeli smo, eto, čast i zadovoljstvo da prvi u povijesti Poljica komuniciramo preko internetske stranice www.poljica.hr što je, zasad, tek simbolična potvrda našeg uvjerenja u mogućnost oživljavanja Poljica kao funkcionalne i skladne cjeline.

Pred vama je, dakle, web-stranica Saveza za Poljica u osnivanju putem koje ćemo vas izravno informirati o našim aktivnostima, ali i o drugim važnim zbivanjima u Poljicima i svemu što je s Poljicima u vezi. Kako će stranica obilovati i drugim zanimljivim i korisnim prilozima o Poljicima, vjerujemo da će uskoro postati mjesto svakodnevnog virtualnog druženja onih kojima je do Poljica stalo. No da bismo u tome i uspjeli, dobrodošla je i vaša pomoć i suradnja, pa nam stoga bez ustručavanja šaljite svoje priloge, prijedloge i kritike na adresu info@poljica.hr.

Za početak, evo i popisa aktivnosti na kojima su trenutačno angažirani naši članovi kojima se u svakom trenutku i vi možete pridružiti sukladno vašem zanimanju i/ili potrebama:

izrada knjige grafičkih standarda vizualnog identiteta Poljica

• pokretanje poljičke zadruge pri Savezu za Poljica

• pokretanje poljičke turističke destinacijske menadžment agencije

• izrada programa skrbi o staračkim domaćinstvima kroz društveno korisno učenje i suradnju s nadležnim ustanovama

• izrada programa inventarizacije, zaštite i prezentacije kulturne baštine Poljica kroz društveno korisno učenje i suradnju s nadležnim ustanovama

• poticanje suradnje sa svim zainteresiranim subjektima na području Poljica

• poticanje suradnje s jedinicama lokalne samouprave na području Poljica

• formalizacija statusa naše udruge

• izrada natječajne dokumentacije i prijava projekata na odgovarajuće natječaje

Zbog svega navedenog, sve vas koji dijelite naša strateška razmišljanja neovisno o različitostima koje nas odlikuju bogatstvom, pozivamo da nam se pridružite u nastojanju da nekadašnjoj Poljičkoj knežiji vratimo stari sjaj, a Poljičanima i svim ostalim žiteljima Poljica pružimo novu životnu i radnu perspektivu.

Najbolji način zato je da pristupite našoj udruzi Savez za Poljica i učlanite se u našu poljičku zadrugu Magistra, a neovisno o tome svakako se prijavite na naše obavijesti (newsletter) kako biste iz prve ruke bili obaviješteni o svemu što radimo ili namjeravamo uraditi.

Dobro nam došli!

Inicijativa za osnivanje Saveza za Poljica

Skoči do alatne trake